Συμφωνία ύψους 37 εκατ. ευρώ υπέγραψαν με την κινεζική COFCO Wines & Spirits Co Ltd οι εταιρείες Μπουτάρη Οινοποιητική και Κυρ Γιάννη, σε συνεργασία με την εταιρεία του κ. Μιχάλη Μπουτάρη, Boutari (Shanghai) Wine Co. Ltd.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για μια συμφωνία μεγάλης σημασίας για τον ελληνικό, οινικό κλάδο που ανοίγει τις πόρτες για προβολή, ανάπτυξη και περαιτέρω συνεργασίες στην κινέζικη αγορά.

Η συμφωνία έχει 5ετή διάρκεια και ξεκινάει από φέτος το καλοκαίρι εστιάζοντας αρχικά στην προώθηση των κλασσικών, ελληνικών ποικιλιών (Ξινόμαυρο, Μοσχοφίλερο και Αγιωργίτικο), με προοπτική να επεκταθεί και σε άλλες ποικιλίες.

Η εταιρεία COFCO Wines & Spirits Co Ltd, που υπογράφει τη συμφωνία, αποτελεί τη μεγαλύτερη, κρατική εταιρία τροφίμων και ποτών στην Κίνα και η συνεργασία μαζί της εγγυάται τη μεγάλη ανάπτυξη και σωστή προώθηση του ελληνικού κρασιού στην αγορά της Κίνας.

«Το κινεζικό επενδυτικό ενδιαφέρον στην ελληνική αγορά μπορεί να αποφέρει πολλά και σημαντικά οφέλη στη χώρα μας. Το γεγονός όμως ότι το συγκεκριμένο ενδιαφέρον έχει εστιαστεί και στο ποιοτικό, ελληνικό κρασί αποφέρει πολλαπλάσια οφέλη όχι μόνο στην εταιρεία μας αλλά και στον ελληνικό, οινικό κλάδο, αφού θα συμβάλει ουσιαστικά στην ανάπτυξη των εξαγωγών και την εξάπλωσή του ελληνικού κρασιού παγκοσμίως» δήλωσε μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Μπουτάρη Οινοποιητική Α.Ε. Κωνσταντίνος Μπουτάρης.

Πηγή: voria.gr