Θετικά μηνύματα στέλνει η βιομηχανία κρουαζιέρας στην Ελλάδα μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας παραμονής στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα. «Η συμφωνία για παραμονή της Ελλάδος στο ευρώ ηρεμεί τις γαλανές ακτές της πατρίδας μας για την κρουαζιέρα» αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ενωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας, Θόδωρος Κόντες.

Ο κ. Κόντες θεωρεί ότι τώρα χρειάζεται από πλευράς πολιτείας άμεση ανταπόκριση στην εξομάλυνση του τραπεζικού συστήματος για τη διακίνηση κεφαλαίων των εταιρειών, αλλά και την εξυπηρέτηση των τουριστών, με αντίστοιχη ικανοποίηση όλου του φάσματος του εμπορικού κλάδου.

«Θα συνεχίσουμε να ενημερώνουμε με θετικά στοιχεία τους συνεργάτες μας και τουριστικούς φορείς ανά τον κόσμο, με σκοπό να διασώσουμε το μεγαλύτερο δυνατό τουριστικό ρεύμα και να αναστρέψουμε το αρνητικό κλίμα που υπήρχε το τελευταίο διάστημα. Η προσπάθεια βέβαια θα αφορά προγραμματισμούς σε ορίζοντα τουλάχιστον δύο ετών και θα πρέπει να συμμετέχει ενεργά και ο κρατικός φορέας με τα αρμόδια υπουργεία» σημειώνει χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά τα θέματα της κρουαζιέρας, ο πρόεδρος της ΕΕΚΦΝ τονίζει ότι τώρα είναι αναγκαίο να υλοποιηθεί η δέσμευση για συγκρότηση της «Εθνικής Συντονιστικής Επιτροπής Κρουαζιέρας».

Εθνική επιτροπή

Σκοπός της Επιτροπής αυτής θα είναι η με ταχείες διαδικασίες μελέτη των θεμάτων-προβλημάτων του κλάδου, ώστε να μπορούν να προωθούνται οι διαδικασίες από κάθε αρμόδιο κρατικό όργανο, προκειμένου για την επίλυσή των, με στόχο τη δημιουργία ελκυστικών όρων ανάπτυξης του τόσο σημαντικού για τη χώρα μας κλάδου αυτού της τουριστικής ναυτιλίας, με τα γνωστά οφέλη για την τοπική κοινωνία της ευρύτερης περιοχής των δεκάδων λιμένων προσεγγίσεως κρουαζιερόπλοιων.

«Ο ελληνικός εφοπλισμός και οι επιχειρήσεις γενικά στη ναυτιλία έχουν αποδείξει έμπρακτα στο παρελθόν, σε δύσκολες στιγμές της πατρίδας μας, ότι στηρίζουν τον τόπο αυτό και εν γένει την οικονομία με διάφορους τρόπους, συμπεριλαμβανομένων δωρεών ιδρυμάτων» υπογραμμίζει ο κ. Κόντες και καταλήγει: «Η εξομάλυνση λειτουργίας των τραπεζών, η συναλλαγματική πολιτική, η απασχόληση Ελλήνων υπαλλήλων και ναυτικών θα πρέπει να είναι στις προτεραιότητες του κράτους για τις αναγκαίες ρυθμίσεις».

Πηγή: naftemporiki.gr